Witamy,
Gościu
|
Rozmowy o edukacji, tłumaczeniach, usługach badawczo - rozwojowych oraz wydawniczych.
|
TEMAT: Żłobek poszukiwany
Żłobek poszukiwany 13 lata, 4 mies. temu #104
|
Cześć Niedługo będę musiała się rozstać z moim maluszkiem, bo wracam do pracy Niestety babcie mieszkają daleko i będziemy musieli rozejrzeć się za żłobkiem... Jak wybrać jak najlepszy? Co poza lokalizacją wziąć pod uwagę? I ile mniej więcej wynoszą ewentualne opłaty?
Dzięki |
|
Odp: Żłobek poszukiwany 13 lata, 4 mies. temu #108
|
Współczuję, przeżywałam to samo jeszcze kilka miesięcy temu - nie mogłam się przyzwyczaić do rozstawania z moją pociechą co ranek!
Żłobek to trudny wybór, spędziłam nad wyborem trochę czasu. Najlepiej zasięgnij trochę informacji w internecie, wybierz kilka opcji i przejdź się do kilku placówek, żeby zobaczyć jak to wygląda. Przede wszystkim zapoznaj się z paniami opiekunkami, bo różnie z nimi bywa... Moja znajoma tego nie sprawdziła i musiała wypisywać swoje dziecko w środku roku. Nieciekawa sprawa. Dlatego radzę się zorientować jak wygląda opieka, jakie warunki. Co do cen to wahają się one pomiędzy 400 a 1500zł zazwyczaj, w zależności od ilości godzin, na które zostawiasz swojego malucha w żłobku, standardów i wyżywienia. Ja płacę 800zł. |
|
Odp: Żłobek poszukiwany 13 lata, 4 mies. temu #125
|
No właśnie najbardziej pań opiekunek się obawiam. Nigdy nie wiadomo na kogo trafisz, a różne sytuacje się zdarzają. Może trochę panikuję, ale ciężko mi się z nim rozstawać (podobnie jak Tobie, mimi) I chyba masz sporo racji w tym, żeby się przejść do którejś z placówek... dam znać jak efekty moich wędrówek:)
|
|
Odp: Żłobek poszukiwany 13 lata, 4 mies. temu #127
|
Nie wiem czy dobrego wyboru dokonałam, ale udało mi się wybrać jeden żłobek. Cena wyniosła mnie 700zł, więc nie jest źle, a jeśli chodzi o panie opiekunki to sprawiają dobre wrażenie. Tak, sprawiają, zobaczymy jak będzie później, ale na razie jestem spokojna;)
|
|
Odp: Żłobek poszukiwany 13 lata, 4 mies. temu #139
|
700zł to całkiem dobra cena. też mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów;)
|
|
|
Wygenerowano w 0.14 sekundy