Witamy,
Gościu
|
Wszystkie pozostałe usługi nie wymienione wyżej, takie jak: pomoc społeczna, florystyka, fotografia, fryzjerstwo dla psów, jubilerstwo, krawiectwo, usługi detektywistyczne i ochroniarskie, usługi pogrzebowe.
|
TEMAT: Sterylizacja kotki
Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #200
|
mam młodą kotkę i zastanawiam się na jej sterylizacją. Ile kosztuje taki zabieg u weterynarza? I czy to jest konieczne???
|
|
Odp: Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #201
|
Monnie, przecież masz tu wszystko podane jak na tacy: www.cennik-uslug.pl/inne/ceny-weterynaria
|
|
Odp: Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #202
|
ojej, nie zauważyłam... a ktoś odpowie na tą drugą część pytania???
|
|
Odp: Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #204
|
Jeśli twoja kotka jest kotem domowym i nie chcesz, żeby miała potomstwo - lepiej jest ją wysterylizować. Nie będziesz musiała wysłuchiwać okropnego zawodzenia kocicy i zredukujesz prawdopodobieństwo ucieczki. Kotki kiedy mają ruję za wszelką cenę chcą się wydostać z domu - drzwiami, oknami - byle zaspokoić swoja potrzebę. jak wysterylizujesz ją, również jej będzie lżej. Są jakieś zastrzyki hormonalne, które się podaje, by zlikwidować ruje, ale trzeba je powtarzać przed każdą rują (a kotki potrafią je mieć co 1,5 tygodnia nawet!), są kosztowne i mogą powodować choroby narządów rozrodczych. Także ja doradzam sterylizację.
|
|
Odp: Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #205
|
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. A taka operacja nie jest niebezpieczna?
|
|
Odp: Sterylizacja kotki 13 lata, 3 mies. temu #206
|
Nie. Koty szybko dochodzą do siebie po zabiegu. Odbywa się on pod pełną narkozą. Po tygodniu ściąga się szwy, brzuszek szybo zarasta nową sierścią - o ile kotek nie będzie sobie rozgrzebywał szwów, nic nie powinno się dziać. Nie bój się o kotka - będzie w dobrych rękach
|
|
|
Wygenerowano w 0.13 sekundy